A Typical Day

Time Length Activity
7:10 – 7:30 20 minutes Arrival/Breakfast
7:30 – 7:35 5 minutes Morning Chant
7:35 – 8:15 40 minutes Choir/Fitness
8:15 – 8:35 20 minutes Read Aloud
8:35 – 9:15 40 minutes Reading Block 1/Tutoring
9:15 – 9:55 50 minutes Reading Block 2/Tutoring
9:55 – 10:55 60 minutes Phonics Instruction
10:55 – 11:35 40 minutes Writing
11:35 - 11:55 20 minutes Lunch
11:55-12:15 20 minutes Recess
12:15 – 1:25 70 minutes Math
1:25 – 2:05 40 minutes Science/Social Studies
2:05-2:20 15 minutes Pack Up/Dismissal